►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Бебешко облекло за кръщенето


Бебешко облекло за кръщенето
Бебешко облекло за кръщенето - как да изберем?

Още след раждането родителите започват да планират кръщенето на своето бебе. То се прави веднъж в живота и е важно събитие, на което всеки детайл трябва да е добре обмислен. Изберете най-добрите кръстници, организирайте всичко, пригответе най-хубавите си дрехи и преминете към важната и тържествена част. Има няколко съществени неща, що се отнася до дрехите за Светото тайнство. Bebeshkidreshki.com предлага голямо разнообразие от модели, сред които да намерите най-подходящите. 

Какъв цвят трябва да бъдат дрехите на бебето след кръщенето?

Обикновено кръстниците са тези, които купуват облеклото за след самата церемония. Добре е да се консултират с родителите, тъй като всяка майка най-добре знае какво е подходящо за нейното дете. Модните тенденции се променят, но най-важното е цветът им да бъде бял. Бялото символизира чистота и затова е препоръчителният цвят. Това все пак е неписано правило и много от родителите и кръстниците залагат на светли, пастелни цветове като розово, мента, жълто и други. Важното е да не купувате черни дрехи, които да бъдат облечени веднага след церемонията.

Съвети при избора на дрехи за кръщенето на бебе

Както вече споменахме, родителите и кръстниците трябва да се консултират какво точно трябва да се закупи. Някои предпочитат по-семпли модели, докато други залагат на по-луксозните комплекти:

  • За момиченцата - по-дълги или къси рокли, в комбинация с чорапогащник и обувчици. В магазина Bebeshki Dreshki ще откриете рокли с тюл и различни декорации за различна възраст;
  • За момченцата - отново можете да изберете размери, подходящи за бебета от няколко месеца до такива за големи деца. Обикновено се залага на костюм с вратовръзка, защото все пак моментът след това е празничен и тържествен.

Винаги мислете и колко комфортно ще се чувства Вашето бебе по време на кръщенето. Ако изберете стегнати и тесни дрехи, то няма как на мъничето да му е удобно и едва ли церемонията ще премине гладко и по план.

Какви материи са подходящи?

На първо място, трябва да се съобразите със сезона и времето навън. Няма как да заложите на къса рокля, ако навън е зима. Относно материите - памукът е най-подходящият материал. Той е лек и бебето със сигурност ще се чувства добре в новите си дрехи, особено ако кръщенето е през летните дни. Естествените материи не задържат топлина, което е важно, а и вероятно тоалетът от кръщенето ще се ползва и след него, така че е добре да заложите на нещо практично и в същото време красиво. Каквото и да изберете, задължително мислете как ще се чувства бебето, защото когато то е спокойно, всичко останало би си вървяло по план.

 


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни