►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

19.03 от 14:00 ч. с Доника Боримечкова- Чакам бебе

"Бебешките страхове от 0 до 12 месеца" с лектор Доника Боримечкова


19.03 от 14:00 ч. с Доника Боримечкова- Чакам бебе

На 19.03 от 14:00 часа темата която ще поставим е "Бебешките страхове от 0 до 12 месеца" с лектор Доника Боримечкова.

Когато се появи нов член на семейството се случват много промени в животите на неговите близки. Много често се говори за страховете и надеждите на родителите, за страховете и протестите на по- големите деца в семейството. И някак се пропуска малкия човек, който току що е влязъл в този живот. Бебешките страхове съществуват, реални са и често са причина за необяснимите бебешки реакции. Нека разгледаме основните!

  • Физическа болка - Болезнените усещания в тялото често са причина за плач и нервност у бебетата. Страхът от това ново усещане и тревога дали и кога ще спре то може да доведе до отказ от хранене и сън, освен до неутешим плач.
  • Страх от изоставяне - Тревожността при излизане от стаята на близкия възрастен, плача след като тати излезе за работа са основани именно на този страх. Бебетата все още не осъзнават, че близките им не изчезват завинаги, когато изчезнат зад вратата.
  • Страх от непознатото - Този страх е силно изразен при по- тихи деца, които изследват заобикалящия ги свят много внимателно. Това, което можете да направите е да демонстрирате дружелюбност към възрастните, които смятате за добре да общуват с детето ви.

►За лектора: Доника Боримечкова

Има бакалавърска степен по Предучилищна и начална училищна педагогика и магистърска степен по Психология на развитието. От 2008 година работи в областта на услугите, предоставяни на деца, като 5 години е прекарала в работа с деца в масова детска градина. Вече 10 години развива лична практика като психолог и терапевт.

Член  на Българското Общество за Лаканианска Психоанализа, групов член на Новата Лаканианска Школа (NLS) и на Световната Асоциация по психоанализа (WAP) както и на сдружение „Дете и пространство“.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: https://deteto.info/seminar.php?id=3


Ако сте записани онлайн можете да гледате видеото от https://www.facebook.com/Chakam.bebe в реално време. Оставаме на разположение.

►►Видео записите на всички семинари може да гледате от ТУК

 

Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни