►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Какъв тип краче имате?

Понякога, за да предотвратите болките в краката, причинени от неудобни обувки, дали заради високите токчета, това, че са тесни или просто некомфортни, е добре да знаете какъв тип крак имате – египетски, гръцки или квадратен. Затова събувайте чорапите и веднага се загледайте в морфологията на крачето си, за да установите неговия тип.


Какъв тип краче имате?

Египетски тип крак

Deteto.info

При него палецът е по-голям от останалите пръсти. За хората с такъв крак се препоръчват по-широки обувки със закръглен връх.

Гръцки тип крак

Deteto.info

При него палецът е по-малък от втория пръст, тоест този след него. За него са подходящи обувки с издължено и широко ходило.

Квадратен тип крак

Deteto.info

Палецът е колкото останалите пръсти. За него се препоръчват обувки с издължено ходило и полуобъл връх.

Deteto.info

При всеки тип крак размерът трябва да е такъв, че да остава място поне половин до един сантиметър, за да се избегнат деформации.
Експертите са на мнение, че 80% от аномалиите при краката имат нещо общо с неудобните обувки. Затова, когато избирате обувки, се водете от комфорта, който те биха предложили. За нищо няма да послужи, ако носим 15-сантиметрови токова, които са ни безкрайно неудобни и това се изпише в едно намръщено и измъчено изражение на лицето ни. Когато се срещате с хора, първият им поглед е в лицето, а не в обувките.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни