►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Красиви след раждането


Красиви след раждането
  • Ако са ви останали килца в повече след раждането, следвайте здравословна и балансирана хранителна диета, която да включва 5 хранения дневно. Започвайте с богата закуска (зърнени храни, млечни продукти и протеини). Обядът трябва да състои от първо – зеленчуци, паста или ориз и второ - месо или риба. Вечерята трябва да бъде много лека, без въглехидрати, да бъде на базата на зеленчуци и плодове. Забравете за всякакви гладни диети след раждането, организмът ви не е готов за това.
  • Друг проблем след раждането е отпуснатостта. Има жени, които не напълняват много през бременността си, но тялото им става отпуснато и спада мускулния тонус, особено в коремната област и бедрата. За да стегнете мускулите си не е необходимо да не излизате от фитнеса, това може да стана и с подходящите упражнения у дома. Упражненията можете да съчетаете и с подходящия стягащ крем или лосион, който нанасяйте два пъти дневно.
  • Целулитът напредва бавно и незабелязано и започва да се увеличава и да се забелязва чак след раждането. Затова трябва да вземете мерки преди да е станало късно, още щом се появят първите симптоми и дори преди да са се появили. За целта си набавете подходящите продукти предотвратяващи появата на целулит или отстраняващи вече появил се такъв, Хидратиращите кремове също ще ви помогнат много. За да има ефект, трябва постоянство, затова масажирайте енергично докато нанасяте крема или лосиона и правете това два пъти дневно всеки ден. Помнете, че трябва да премахнете наситените мазнини от хранителната си диета – в повечето случаи те са основният виновник за появата на целулит.
  • Гърдите ви са частта от тялото, която е принудена да изтърпи доста неприятности през бременността и по време на кърменето. Затова веднага щом спрете да кърмите, се погрижете за тях и го правете всеки ден с подходящи стягащи продукти, специално предназначени за гърди. За стягането на гърдите ще ви помогнат и подходящите упражнения, които отново можете да правите в домашни условия.
  • За да бъде кожата ви блестяща и свежа, също ще трябва да положите малко усилия и всекидневни грижи. С подходящите почистващи продукти и хидратиращи кремове това няма да е трудно. Въпреки че вкъщи не стоите гримирани, използвайте почистващи продукти за лицето си по два пъти на ден, защото в комбинацията и с подходящите хидратиращи кремове те ще ви помогнат да поддържате лицето си свежо.

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни