►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Предотвратяване на ортодонтски проблеми в най-ранна възраст

Ортодонтският апарат, който предпазва зъбите от изкривяване, докато детето спи е нещо революционно в денталната практика, както казва неговият изобретател, чикагският професор-ортодонт д-р Ърл Бъргърсън. “Nite-Guide е уникален, защото е вероятно първият апарат, в който е заложена наистина предпазваща ортодонтска техника, която използва естествените сили на поникващите постоянни зъби за насочването им към идеално подредена дъга”, казва д-р Бъргърсън.


Предотвратяване на ортодонтски проблеми в най-ранна възраст

“Той не само предпазва детските зъби от изкривяване, но и предотвратява възникването на проблеми с венците, както и евентуални екстракции на здрави зъби в по-късна възраст”. Използван вече по целият свят, Nite-Guide предлага достъпно ортодонтско лечение. “Намалява до минимум използването на металните ортодонтски апарати, като в повечето случаи напълно ги елиминира, което естествено намалява стойността на лечението”. Д-р Бъргърсън твърди, че Nite-Guide има потенциала да осигури ортодонтско лечение на деца, които обикновено остават нелекувани. Той се позовава на статистиката на организацията за безплатно здравно обслужване в САЩ, според която повече от пет милиона деца, които се нуждаят от такъв вид лечение, не го получават. “Изследванията показват, че повече от 60% от постоянните зъби поникват изкривени. Това сочи, че на всеки две деца, едно е с криви зъби”, казва Бъргърсън. “Nite-Guide може да го предотврати”.
В неотдавнашно двугодишно научно изследване, проведено от департамента по педиатрична дентална медицина на университета “Tafts”, САЩ, съвместно с д-р Бъргърсън се доказва, че Nite-Guide е предотвратил в 96% от случаите с дълбока захапка в млечно съзъбие, развитието и в постоянно съзъбие, като е коригирал едновременно сагиталното отстояние и сгъстяването на фронталните резци. “Това са най-често срещаните ортодонтски проблеми, които изискват съответното лечение”, казва д-р Бъргърсън. Nite-Guide е много удобен, направен от еластична пластмаса ортодонтски апарат, който децата на възраст между 4 и 8 години поставят само нощем, докато спят. Създаден за малки деца, апаратът се възползва от колагеновите фибри, които се развиват около постоянните зъби, като ги стабилизират след пълното им поникване. Nite-Guide се използва в САЩ, Канада, Западна Европа, Южна Америка и ЮАР. От 11 години е на разположение и на българските деца, като България е първата и единствена страна от Източна Европа, в която се предлага. “Моята мисия в живота е да видя всички деца, които имат нужда от ортодонтско лечение, да го получат на достъпна цена”, казва д-р Бъргърсън.

Nite-Guide

Deteto.info
  • Профилактичен ортодонтски апарат, който изправя зъбите на деца от 4 до 8 години докато спят.
  • Фабрично произведен от прозрачна еластична пластмаса, Nite-Guide се предлага в 11 различни размера за всяка детска уста.

Как действа Nite-Guide

Deteto.info
  1. Внимателно насочва поникващите постоянни зъби на 4 – 8 годишните деца в правилната им позиция, като за всеки зъб има точно определено индивидуално “джобче”, което заема идеално положение в апарата. Веднъж изправени, зъбите остават такива благодарение на формиращите се колагенови влакна.
  2. Коригира сагиталното отстояние (ветрилообразни горни резци) за 6 до 10 месеца, като осигурява и видимо подобрение на профила на детето.
  3. Елеминира около 90% от сгъстяванията в двете дъги, както и огромните проблеми с венците в по-късна възраст.
  4. Много често предотвратява необходимостта от екстракции в тийнейджърските години.

Nite-Guide и Occlus-o-Guide са ортодонтски апарати, които използват естествените сили на растеж на поникващите зъби, преместват горните зъби назад и издърпва долната челюст напред, за да се получи изключителният резултат на снимките отгоре – и всичко това докато детето спи!


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни